Alternatív növényi megoldás a zselésítéshez. Semleges ízű, tartósítószer mentes. A zselésítővel készíthetünk lekvárokat, zseléket, krémeket, tortát, kocsonyát valamint ízletes aszpikot.
Összetevők: Agar Agar (vörös alga, hivatalos kód E406)
Adagolás: 1 tk. (kb.5 g) megfelel 6 zselatinlapnak és elegendő, 500g gyümölcshöz vagy 500ml folyadékhoz
Elkészítési javaslat: A csomag tartalmát hideg folyadékkal összekeverjük és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána állandó keverés mellett 2 percig forraljuk. A lábast lehúzzuk a tűzhelyről, röviden hűlni hagyjuk, majd a recept szerint dolgozunk vele tovább. Az Agar Agar vörös algából képződik és csak kb.40 fokra hűlve zselésedik!
Tipp: A zselésedési folyamat mindig megfordítható. A zselé bármikor felmelegíthető és újra szilárdítható. így az állaga változtatható, attól függően, hogy mennyi Agar-Agar port vagy folyadékot adunk utólag hozzá.
Fontos: a savanyú gyümölcsöket, mint a ribizli vagy a birsalma mindig „édes” gyümölcsökkel összekeverjük. Teljes citromlé nem zselésíthető.
Nyomokban tartalmazhat glutént.