Blog
Az utóbbi évtizedben egyre inkább elterjedtek az üzletek polcain a „bio” feliratú termékek, élelmiszerek. Első ránézésre a zöldségek és gyümölcsök pl. kevésbé szépek és drágábbak, ahogyan a választék is sokkal kisebb belőlük, mint az ún. konvencionális úton előállított társaiké. (Némileg abszurd dolog egyébként ez, hogy a tömeggyártásra és profitra szakosodott konvencionális mezőgazdaság és állattartás elterjedésével manapság már a „bio” termékek számítanak kuriózumnak, holott éppen azt a vonalat képviselik, mely sok évszázadon át, a civilizációs betegségek elterjedése előtt az alapállapot volt, mielőtt az iparosodás ilyen „magas” szintre jutott volna.)
De mit jelent egyáltalán manapság, ha valami „bio”? Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy bio mezőgazdaságnak, vagy akár bioterméket forgalmazó vállalkozásnak?
Ahogyan azt a Rólunk írt összefoglalóban is említettük, a 3ebio.hu megnyitásának hátterében nem egyszerűen csak profitorientáltság és a manapság divatos „biohullám” meglovagolása állnak. Esetünkben a saját egészségi állapotunkon tapasztalt anomáliák és az azokra hosszú kutatómunka és kísérletezések eredményeképpen talált megoldások és felkutatott alapanyaglelőhelyek jelentik a webshopnyitás motivációját, alapját és hátterét. Adja hát magát a helyzet, hogy erről szóljon első blogbejegyzésünk is.