Szárított kávégyümölcs a Bányai farm legédesebb kávégyümölcseiből. Miután a cseresznyéből eltávolítják a magokat, azaz a kávébabot, a héjakat összegyűjtik és napon szárítják.
A cascara a kávé és a tea találkozása. Bár a kávénövényből származik, az ital íze egyáltalán nem hasonlít a feketékre.
A cascara teát gyakran édes, gyümölcsös ízűnek írják le, a csipkebogyó, hibiszkusz, cseresznye, vörös ribiszke, a mangó és a dohány jegyeivel.
A cascara a kávéhoz és a teához hasonlóan tartalmaz koffeint, sokkal csekélyebb mennyiséget, mint a kávé. Hasonlóan azonban a feketéhez, a cascara és a víz aránya befolyásolja az elkészült ital koffeintartalmát. Érdekesség ugyanakkor, hogy az áztatási idő nincs jelentős hatással az erősségre.
A legerősebb cascara koffeintartalma a vizsgálatok során 111,4 mg/l volt, szemben a főzött kávé széles, körülbelül 400-800 mg/l-es tartományával.
A koffein mellett igen gazdag természetes cukrokban, savakban, növényi olajokban. Rendkívül erős az antioxidáns hatása.
Egy igazi Bányai "superfood" ami finom is!
Tipp: 1:10 arányban öntsd fel forró tisztított vízzel és hagyd ázni legalább 5 percet. Ízlés szerint facsarhatsz az italba pár csepp friss citrom, vagy narancs levet.
Gyártó: Bányai