Összetevők: 100% bio, fagyasztva szárított (liofilizált) acai bogyó (euterpe oleracea, acai pálma)
Az acai berry az acai pálma termése, egy kis, lila bogyó, amely jellemzően a brazil Amazonas régió árterében és mocsaras területein fordul elő.
Évente kétszer takarítják be ezeket a sötét, csillogó, tápanyagban gazdag bogyókat. Az acai bogyó magja a teljes gyümölcs körülbelül 80%-át teszi ki. A mag őrlés után bizonyos állati takarmányokban használható fel. Az acai pálma felső ágairól kézzel szüretelik az acai bogyót, ezután gyümölcspépet préselnek belőle. Az acai pépet a bogyó fagyasztásával természetes úton dolgozzák fel, majd gyorsan csökkentik a nyomást, hogy a fagyasztott természetes víz elpárologjon. Szárítás után az acai pépet porrá őrlik.
Az ünnepelt „szuperétel”. Az acai bogyó por a tápértéke miatt méltán népszerű az egészség megszállottjai körében.
Az acai bogyót az emberek sok száz éve fogyasztják. Rendkívül ízletes, ráadásul gyógyító hatása legendás hírű. Az acai bogyóban tízszer annyi antioxidáns van, mint a szőlőben és kétszer annyi, mint a kék áfonyában.