Összetevők: 100% bio baobab (adansonia digitata, majomkenyérfa) gyümölcshús por
Az afrikai szavanna ikonikus fája a baobab fa. Kemény gyümölcsöket érlel, a héj belsejében puha és tápláló gyümölcshússal. A termés hüvelyből kivont gyümölcspépet olyan nyers por előállítására használják, amely magas mikrotápanyag-tartalommal rendelkezik: vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok. A baobab por kiváló a C-vitamin-, kálium-, magnézium- és kalciumforrás. Magas a rosttartalma. A baobab nemcsak magas tápanyagtartalmával tűnik ki, hanem kellemes citrusos ízével is, ami miatt kiváló lehet az ételek és italok széles választékához: smoothie, gyümölcslé, joghurt, desszert és gyümölcssaláta.
A baobab fa a tüzes afrikai klímán akár ezeréves kort is elér és 10 m-es átmérőjűre is megnő. Kedvező élettani hatásai miatt gyümölcsét ősidők óta fogyasztják. A termést kemény héj veszi körbe, a formája leginkább a kakaóbabhoz vagy a kókuszdióhoz hasonlítható. Ételek sűrítésére, kiegészítőként, italként, vagy édesítve csemegeként számtalan formában felhasználható. Vitamindús, magas rosttartalma támogatja a megfelelő emésztést. Antioxidáns, ásványi anyagokban és polifenolban is gazdag, ezért rendszeres fogyasztása nagyban segíti napi szükségleteink kielégítését. Jelentős mennyiségű C-vitamin, ásványi anyag (vas, kalcium, kálium, magnézium) és enzim található benne.