Az élő kenyereket egyedülállóan 70-90% zöldségpépből, többféle lenmag keverékéből készítik és emésztést segítő fűszerekkel ízesítik.
A hagyományos kenyerekhez képest nem tartalmaznak sem lisztet, sem élesztőt, és nem sütéssel készülnek, hanem kíméletes aszalással.
Többféle változatuk készül: zöldséges, olaszos, cukkinis.
Kíméletes aszalással 8-10 óra alatt készülnek el a ropogósra aszalt lapok, így tartósítószer nélkül el lehet őket tartani.
Tele van rostokkal, és tápértékben gazdag. Az Élő Kenyerek kiváló kiegészítői salátáknak, illetve levesek, főételek mellé.
Egyedi szendvicsek könnyen készíthetőek belőlük egy zöldségkrémmel, egy étkezéshez 1-2 lap elegendő.
Glutén-, cukor-, tej-, tojás-, szójamentes termék
Összetevők: sárgarépa, kápia paprika, paradicsom, cukkini, alma, zeller, lenmag, lilahagyma, fokhagyma, mazsola, citrom, bazsalikom, oregánó, őrölt kömény, koriander, gluténmentes sörélesztő pehely, kurkuma, só