Az élő kenyereket egyedülállóan 70-90% zöldségpépből, többféle lenmag keverékéből készítik és emésztést segítő fűszerekkel ízesítik.
A hagyományos kenyerekhez képest nem tartalmaznak sem lisztet, sem élesztőt, és nem sütéssel készülnek, hanem kíméletes aszalással.
Többféle változatuk készül: zöldséges, olaszos, cukkinis.
Zöldséges élő kenyér alapanyagai: sárgarépa, zeller, hagyma, fokhagyma, mazsola, citrom, kömény és koriander.
Kíméletes aszalással 8-10 óra alatt készülnek el a ropogósra aszalt lapok, így tartósítószer nélkül el lehet őket tartani 6 hónapig is.
A fűszerezése enyhe, ezért bármilyen zöldségkrémmel fogyasztható szendvicsnek.
Egy étkezéshez 1-2 lap elegendő.
Tele van rostokkal és tápértékben gazdag.
Glutén-, cukor-, tej-, tojás-, szójamentes termék
Összetevők: sárgarépa, zeller, lenmag, lilahagyma, mazsola, citrom, fokhagyma, őrölt kömény, koriander, só