Az élő kenyereket egyedülállóan 70-90% zöldségpépből, többféle lenmag keverékéből készítik és emésztést segítő fűszerekkel ízesítik.
A hagyományos kenyerekhez képest nem tartalmaznak sem lisztet, sem élesztőt, és nem sütéssel készülnek, hanem kíméletes aszalással.
Többféle változatuk készül: zöldséges, olaszos, cukkinis.
Cukkinis élő kenyér alapanyagai: cukkini, alma, hagyma, fokhagyma, mazsola, citrom, GM sörélesztőpehely, kurkuma, só.
Kíméletes aszalással 8-10 óra alatt készülnek el a ropogósra aszalt lapok, így tartósítószer nélkül el lehet őket tartani.
A fűszerezése enyhe, ezért bármilyen zöldségkrémmel fogyasztható szendvicsnek.
Egy étkezéshez 1-2 lap elegendő.
Tele van rostokkal, és tápértékben gazdag.
Összetevők: cukkini, alma, arany lenmag, hagyma, fokhagyma, gluténmentes sörélesztő pehely, mazsola, citrom, kurkuma, só